Achizitionarea unui sistem de rulouri exterioare

In urma cu 3 ani am decis sa achizitionez un sistem de rulouri exterioare din aluminiu pentru parterul si etajul unu al locuintei mele. Locuiam la casa situata la drum central, o multime de trecatori si gura-casca, zgomot puternic dat de autovehicule dar si copii care se intorceau de la scoala sau gradinita din apropiere. Vara, interiorul casei mele devenea un cuptor incins. Iarna, costurile cu incalzirea ma ingrozeau atat de tare, incat ma gandeam sa imi iau sotul si copii sa ne mutam inapoi la bloc. Mai mult, aflasem de un caz de patrundere prin efractie nu mai departe de doua strazi de mine. Aveam nevoie de un produs care sa raspunda tuturor nevoilor mele. Si erau multe la numar.


Dar am ales a ma indrepta spre un sistem de protectie solara. Si aici piata e variata: rulouri exterioare, jaluzele exterioare, rolete exterioare. Mi-a luat ceva timp sa ma familiarizez cu diferentele dintre ele dar si sa pun cap la cap plus-uri si minus-urile fiecarui sistem pentru a alege varianta cea mai buna. Am aflat ca sistemele de rulouri exterioare nu numai ca asigura protectia solara, controlul luminozitatii si reduce consumul de energie, pastrand o temperatura optima in interior indiferent daca e vara sau iarna, acestea asigura o eficienta protectie anti-efractie. Acesta a fost plus-ul care m-a facut sa aleg rulourile exterioare in locul jaluzelelor exterioare. Mi-ar fi placut sa fac alegerea asta inainte sa montez ferestrele casei, dar cum casa era deja construita cand m-am montat, am decis sa aplic rulouri exterioare fatadei existente. Initial mi-am facut griji in privinta dimensiunii casutei in care panza de lamele se ruleaza. Insa apoi, a inceput chiar sa imi placa aerul distins oferit infatisarii fatadei. Am ales o culoare in ton cu fatada dar si usile: un crem deschis. E uimitor ca poti alege orice culoare a paletarului RAL, si poti asorta excelent cu rama tamplariei. Pentru rulouri exterioare montate la dormitor am optat pentru actionare electrica, pe baza de telecomanda, pentru living am optat pentru comutator. Cred ca costul actionarii electrice este neglijabil pe langa costul intreg al montarii sistemelor de rulouri exterioare. Fiind de o comanda mare, am beneficiat de reduceri de pret considerabile. Am negociat pana la ultima suflare. Am ales sa cumpar direct de la producator si nu pentru ca preturile ar fi fost mult mai ieftine decat in cazul distribuitorului ci pentru ca am putut vedea conditiile in care sistemele de rulouri exterioare sunt produse, am putut merge la showroom sa testez produsele si alta e garantia producatorului. Este important sa ai incredere in furnizorul de rulouri exterioare, sa stii ca acesta va veni periodic sa inspecte produsele, ca te va consilia cu sfaturi despre utilizare si intretinere si ca rezista pe piata concurentiala din Romania, cel putin 10 ani cat au termen de viata sistemele de rulouri exterioare.

luni, 1 octombrie 2012 la 11:43

1 Comment to "Achizitionarea unui sistem de rulouri exterioare"

unde gasesc o lista de preturi pentru advertoriale?

Trimiteți un comentariu

Personajul negativ al deceniului!

Oare nu a cazut comunismul? Cred ca acest dictator al fotbalului romanesc,Mitica Dragomir stie mai bine ca a cazut,ca nu mai e ca inainte cind puteai sa iti pastrezi puterea prin impuscaturi si arestari abuzive. Acum o poti pastra prin intrigi,mita,santaj,bani si nu gresesc cind spun ca "Mitica de la Liga"a folosit si foloseste cel putin una din cele mai sus mentionate pentru asi mentine tronul. Tronul de papagal,un circar de nemaintilnit care face deliciul domnisoarelor de la stirile sportive din Romania,stiri care adopta ipocrizia redactorilor sefi care aproba astfel de prezentari ale stirilor,de parca nu am fost destul bombardati pe ecran cu personaje tip Dragomir,Becali,Sandu,personaje care si-ar vinde si pielea pentru un minut pe "celuloza".Dar asa e tara asta a noastra,in contul cui sa mai treaca nota de plata sefii redactiilor sportive cind se duc la restaurant?Doar are Mitica si Gigi si Nasu' Sandu bani! Oare cind se va naste acel cineva care sa aiba curajul sa infrunte mafia fotbalului nostru,cineva cu spirit de lider,care sa poarte campionatul romanesc pe culmi mai inalte ca sa avem si noi ce vedea la televizor cind ne uitam la un meci. Bintuieste frica prin rindul celor care doresc si poftesc la sefia FRF,LPF , frica falimentului,frica dezastrului economic,frica de "Nas",in general frica nevazuta care te ia cu fior pe spate cind auzi vorbind de MAFIA (si nu ma refer la b.u.g)

Ce se intimpla in legiunea straina ?

Exista multe mituri,legende,explicatii si imaginatii despre Legiunea Straina,asa ca voi incerca sa va povestesc ce am vazut cu ochii mei in August 2005,cind mi-am depus si eu candidatura pe acolo. In primul rind primesti un nume nou,fictiv,cu care vei si ramine tot timpul cit te vei afla acolo,vei primi cazare si mincare,in al doilea rind vei munci pentru ea,vei sterge praful pe la birouri,o sa dai cu matura prin curte,o sa speli vasele la bucatarie ca orice biban,o sa dormi putin,in camera era voie doar de la 22-5,in rest daca nu muncesti,stai pe afara. Partea buna e ca,chiar daca nu esti acceptat si nu vei lua testele,vei fi platit la final pentru zilele muncite.Trebuie sa mai stiti ca nu vei da al doilea test daca nu vei trece de primul,nici pe al treilea daca nu vei trece de al doilea si tot asa.Primul test care o sa il dai in primele zile de sedere e cel psihotechic,adica iti dau o pagina cu patratele,cerculete,rotite,imagini ciudate,etc,pe care trebuie sa le descifrezi. Daca esti destept si treci,o sa mai stai sa muncesti pe acolo citeva zile si apoi te duci la testul 2,adica cel medical,unde vei fi analizat din cap pina in picioare,testat si ascultat,monstre de urina,iti verifica vederea si auzul,etc. Daca treci testul medical te duci la proba fizica,care desi multi isi imagineaza ca ar fi grea,nu e ,fara flotari,fara sa iti umfli muschii,la vremea respectiva (2005) consta in Testul COOPER. (cine stie ce e testul Cooper va intelege,cine nu sa caute pe Google). Dupa ce treci si testul fizic mai muncesti citeva zile si vei da ultimul si cel mai important test al admiteri in Legiune,adica Interviul de Securitate. Testul acesta eu l-am picat(cazierul meu a contat mult),dar consta in faptul ca te ia un psiholog si un expert in securitate si te analizeaza,te intoarce pe toate partile si isi dau avizul in privinta ta,daca esti bun sau nu (psihic stabil) pentru a fi acceptat in Legiunea Straina. AVIZ CREDULILOR:in Legiunea Straina nu mai e ca inainte,nu mai accepta pe oricine,asa ca .....Mergeti si incercati.E riscul vostru,pentru ca sincer va spun,in timp ce lucram prin spitalul veteranilor am vazut tineri de 22 de ani fara brate,oameni fara o jumatate de fata,oameni fara parte de jos a corpului,parte care a zburat dupa ce au calcat pe o bomba prin Republica Congo sau Coasta de Fildes sau cine stie unde.Oricum ei erau prea tristi pentru a povesti. Si daca le vedeai privirea...spunea multe.Asta e o realitate in legiune,riscul e pretutindeni si daca o sa ti-l asumi......!!. Asta a fost experienta mea de o luna in Legiunea Straina,ce se intimpla daca iei toate testele si esti admis,nu stiu ca nu am trecut mai departe,dar am auzit pe la cei de acolo ca atunci incepe greul,adevaratele teste si antrenamente,insa pot sa va spun ca dupa admitere intri pe statul de plata ,vei fi platit(min 900€ pe luna),vei munci,te vei antrena......si vei povesti la altii despre misterele Legiunii Straine. Pentru mai multe informatii,click pe imaginea de mai sus.

Organizatia Mondiala a Sanatatii

Organizatia Mondiala a Sanatatii
De ce toti guvernantii mondiali vor sa impuna restrictii la fumat? Adevarat este ca nu e benefic pentru sanatate,dar e benefic pentru economie,guvernele incaseaza bani grei pe accize la tigari,poate mai mult de jumatate din pretul unui pachet de tigari,mii de oameni au locuri de munca relationate cu industria tigarilor si totusi vor sa ii determine pe oameni sa renunte. Dar oare vor reusi? Sa interzica fumatul definitiv ca pe consumul de droguri nu vor putea asa ca unica solutie e sa mareasca impozitele la tigari pentru a ii face pe oameni sa renunte. Poate ca unii vor renunta,si aici statul va pierde bani din TVA,dar la fel de bine statul stie ca acei ce nu vor renunta vor plati un pret mai mare pe tigari si in felul acesta vor reusi sa acopere "pierderile" provocate de cei ce nu mai cumpara.Si in final tot statul e cel ce cistiga.Si noua ,muritorilor de rind o sa ne vinda in continuare justificari de genul ca e benefic pentru sanatatea noastra. Dar in final totul se rezuma la bani. De sanatatea noastra trebuie sa ne ocupam noi insine . ARTICOL DESPRE EFECTUL FUMATULUI:Stii si tu ca fumatul reprezinta un risc major pentru sanatate. Conform OMS (Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii), tabagismul este pe cale sa devina principala cauza a mortalitatii in lume. Actiunea nociva a tutunului se exercita prin cele 4.000 de substante chimice existente in frunze, dintre care 480 sunt toxice, iar peste 30 de compusi sunt cancerigeni. Din cauza acestor efecte nocive, tabagismul este considerat o toxicomanie intr-o continua extindere.
Indiferent de sexul fumatorilor, tabagismul se afla la originea multor boli:
♦ afectiuni cardiovasculare, inclusiv angina pectorala, infarct miocardic, cresterea tensiunii arteriale, arterite obliterante si tromboze;
♦ boli pulmonare cronice si acute, bronsite, tuse tabagica, pneumonie, scleroza pulmonara, emfizem pulmonar, tuberculoza;
♦ cancere cu diferite localizari (plamani, laringe, esofag, buze, limba, pancreas, ficat, stomac, colon, prostata);
♦ boli gastro-intestinale (gastrite, ulcer gastric si duodenal, halena);
♦ slabirea reflexelor la conducatorii auto, contribuind la cresterea riscurilor de accidente;
♦ slabirea potentei sexuale.
Riscul de cancer la fumatori activi este de 7.8 ori mai mare fata de nefumatori si este la fel de mare la barbati, ca si la femei. Cancerul pulmonar este cel mai frecvent neoplasm cauzat de fumat, constituind prima cauza de mortalitate prin cancer din lume (17% din neoplasmele la barbati si 12% la femei).
Statistica. La nivel mondial exista 1,2 miliarde de fumatori care consuma, zilnic, circa 6 miliarde de tigari. Anual mor 3,5 milioane oameni datorita bolilor cauzate de fumat. In Romania sunt peste 6 milioane de fumatori activi, acupam primul loc intre tarile din estul Europei. In fiecare an, bolile tutunului ucid peste 30.000 de romani .
Daca nu poti sa te lasi de fumat, atunci incearca sa reduci la minimum numarui tigarilor consumate pe zi,sau sa incerci varianta tigarilor electronice. Consumul de tutun antreneaza in medie o diminuare a vietii cu: 2-3 ani pentru 10 tigari pe zi; 5-7 ani pentru 20 de tigari pe zi; 8-10 ani pentru 40 de tigari pe zi. Este alegerea ta, dar nu uita: 1 tigara = 11 minute de viata.